Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaan we (zoals de naam al doet vermoeden) het reinigen van gevels van gebouwen. Door graffiti en verloop van tijd kan het aanzicht van een gebouw of huis worden beschadigd en vervuild.

Gevelreiniging
Dit kan verholpen worden met verschillende chemische middelen of een hogedrukspuit. Het reinigen van een gevel klinkt makkelijker dan dat het is, bij het onjuist reinigen van de gevels kan grote schade worden aangericht. Daarom is het vaak ook verboden om de gevel van monumenten te reinigen zonder monumentenvergunning. Gevelreiniging dient dus altijd uitgevoerd te worden door een professioneel schoonmaakbedrijf.

Vergelijk hiervoor altijd offertes van reinigers uit uw omgeving. U kunt zo namelijk tot wel 40% besparen op uw gevelreiniging.

Soorten reiniging

Gevelreiniging bestaat er in diverse soorten. We bespreken de belangrijkste hieronder.

Stralen

De schade die kan worden aangericht aan de gevel ligt aan meerdere factoren. Zo is de druk waarmee gespoten wordt van belang, maar de afstand van spuitmond tot gevel ook. Wat ook van belang is, is de korrelgrootte, korrelvorm en korrelhardheid van het straalmiddel. Hoe groter, hoekiger en harder de korrel is, hoe sneller de gevel schoon is maar de schade is ook groter. Er kan gereinigd worden met een droge of natte methode. Als straalmiddel wordt vaak gebruik gemaakt van zand, soda, katoenvezels of ijs. De kans op schade met stralen is erg groot. Daarom is een vakkundige aanpak van belang.

Stoomreiniging

Net als met stralen is hier de kans op beschadiging aanwezig. Niet alleen de kracht waarmee dit gebeurd is van belang, maar de hete stoom kan de zouten oplossen die in de gevel zitten. Hierdoor kan zoutuitbloei ontstaan, of de zoutkristallen drukken het voegwerk kapot. Op nieuwe of gezonde gevels is stoomreiniging een erg succesvolle methode, er wordt weinig water in de gevel ingebracht waardoor de schade beperkt blijft.

Chemische reiniging

Bij een chemische reiniging wordt vaak een mengsel van stoffen aangebracht die het vuil oplossen of losweken. Sommige middelen, bijvoorbeeld zuren, kunnen kalk of natuursteen aantasten. De mogelijkheden die er zijn, zijn erg afhankelijk van het type ondergrond en de materialen waaruit de gevel bestaat. Bovendien moet een gevel die behandeld is met een chemische reiniging altijd worden nagespoten met een hogedrukspuit. Hierdoor is er weer een kans op schade.

Laserreiniging

Als laatste behandelmethode is er de laserreiniging. Dit is een erg zware klus, het vuil wordt hier verdampt door een fel licht. Deze methode werkt het best op lichte gevels, op donkere gevels heeft het alleen nut als er geen metaalpigmenten in de steen zijn toegevoegd. Het licht heeft geen effect op materialen zoals glas en steen maar tast bijvoorbeeld wel kunststof aan. Bij natuursteen kan verkleuring optreden omdat al het vuil verdwijnt. De laser moet dan ook niet te lang op één plek staan, anders kan er verkleuring ontstaan doordat de gevel smelt.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze schoonmaakbedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde schoonmaakfirma's.
Omdat u van meerdere schoonmaakbedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw schoonmaakklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de schoonmaakklus uiteindelijk laat uitvoeren door een schoonmaakfirma. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.