Tips om een betrouwbaar schoonmaakbedrijf te vinden

Mike avatar

Mike op 15-10-2015

Wanneer je een schoonmaker over de vloer krijgt, in je woning of op kantoor, wil je natuurlijk niet altijd alles op te hoeven bergen omdat er geen vertrouwen is. De schoonmaker of schoonmaakster komt natuurlijk op ieder plekje in huis of op kantoor. Vertrouwen hebben in een schoonmaakbedrijf is hierbij zéér gewenst. Kies daarom altijd voor een professioneel schoonmaakbedrijf. Maar hoe vind je die? In dit artikel geven we 3 handige tips!

betrouwbaar schoonmaakbedrijfbetrouwbaar schoonmaakbedrijf

1. Goedkoop is duurkoop!

Schoonmaakbedrijven of alleenstaande schoonmaaksters die héél goedkoop zijn kunnen eigenlijk nooit van goede kwaliteit zijn. Bedrijven moeten winst maken om personeel en materialen te betalen. Alleenstaande schoonmaaksters die heel weinig rekenen, zullen nooit zo betrokken zijn. Wil je kwalitatief schoonmaakwerk? Ga dan voor een goede prijs, nooit zomaar voor de goedkoopste. Schoonmaakwerk is zoveel meer dan alleen het schoonmaken zelf. De mensen die dit uitvoeren komen in ieder hoekje van je woning of kantoor. Professionaliteit is gewenst. Hoe bepaal je een 'faire' prijs? Vergelijk offertes en kijk goed naar de werkwijze van de schoonmakers.

2. Referenties en reviews

Zowel slechte als goede schoonmaakbedrijven hebben vaak reviews. Kijk dan vooral niet te veel naar de reviews op hun eigen site. Die kunnen natuurlijk eenvoudig gemanipuleerd zijn. Google eens op de namen van de schoonmaakbedrijven of op de namen van de personen. Wat valt er over hen te vinden? Wij werken bijvoorbeeld alleen met schoonmaakbedrijven die een 'openbaar profiel' hebben. Dat wil zeggen: klanten zijn altijd vrij om reviews in te sturen. Deze zijn onafhankelijk, zodat nieuwe klanten van een schoonmaakbedrijf altijd ervaringen kunnen lezen. Dit wekt vertrouwen.

3. Kies voor een schoonmaakbedrijf

Schoonmaakbedrijven hebben altijd bepaalde standaarden waar ze zich aan moeten houden. Wil je dus safe spelen? Kies dan voor een schoonmaakbedrijf in plaats van een schoonmaakhulp of huishoudhulp. Onderzoek wees uit dat er in 2014 liefst 231 meldingen binnen waren gekomen van diefstal of schade door goedkope huishoudhulpjes. Schoonmaakbedrijven zijn professioneler en hoeven ook niet al te duur te zijn. Vergelijk offertes en kies de firma waar u het juiste gevoel bij hebt!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!